Wetenschap in Nederland: ASTRON in 'Experiment NL'

Wetenschap in Nederland: ASTRON in 'Experiment NL'Click here for a high res image. Klik hier voor een hoge resolutie foto.

Het tijdschrift Experiment NL, een jaarlijkse uitgave van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek(NWO) in samenwerking met Quest, bevat artikelen over ASTRON projecten en interviews met astronomen van ASTRON. Het tijdschrift bundelt verhalen over fascinerend, spannend, en grensverleggend Nederlands wetenschappelijk onderzoek en kan gratis worden gedownload.

Experiment NL verschijnt dit jaar voor het eerst als magazine. De opzet is hetzelfde: toponderzoekers uit alle hoeken van de Nederlandse wetenschap vertellen over hun ontdekkingen. De artikelen beslaan de volle breedte van de wetenschap: van onderzoek op Antarctica tot het speuren naar zwarte gaten. De veelzijdige artikelen geven antwoord op vragen als: schopt kunstlicht de natuur in de war? Hoe worden elektronische kaarten zoals die op je TomTom gemaakt? Hoe kunnen emoties als sociaal smeermiddel dienen?

De samenwerking tussen NWO, Nederlands grootste onafhankelijke wetenschapsfinancier, en Quest, het populaire wetenschapsmagazine laat zien dat serieuze wetenschap en mooie verhalen samen een goed duo vormen.

NWO selecteert, financiert en stimuleert het beste onderzoek, Quest laat een groot publiek op onnavolgbare wijze kennismaken met dat onderzoek. Experiment NL bundelt de ambities van NWO en Quest: ook NWO wil graag een breed publiek laten zien wat voor mooi werk de Nederlandse wetenschappers doen.

Download het pdf-bestand van Experiment NL


Gegevens over Experiment NL:

Magazine Experiment NL, Wetenschap in Nederland. Verkrijgbaar bij Bruna van 22 november tot 20 december 2012 bij het decembernummer van Quest voor € 5,95. Redactie: NWO en Quest, uitgever: G+J Publishing, Diemen/Den Haag 2012, 106 blz.

Design: Kuenst.    Development: Dripl.    © 2016 ASTRON