Daily Image

28-07-2016
PreviousNext
Click here or on the picture for a full size image.

In Memoriam Karin Spijkerman (1963-2016)

Submitter: Roy van der Werp
Description: Na een kort maar hevig ziekbed is op 16 juli 2016 jongstleden onze collega Karin Spijkerman overleden in de leeftijd van 52 jaar.

Karin was sinds 2008, als projectcontroller in dienst bij ASTRON en werkte op de afdeling Finance Planning & Control. In de afgelopen jaren is ze als projectcontroller betrokken geweest bij meerdere subsidieprojecten en heeft deze ondersteund en/of financieel afgehandeld. Het ging hierbij om o.a. de vernieuwbouw van ASTRON, Apertif, DOME, MidPrep, ALERT en SNN projecten zoals LOFAR SNN II en SKA-TSM. Tevens heeft ze de projectcontrol werkzaamheden voor NOVA verricht.

Samen met haar collega Emmy Boerma vormde ze jarenlang het gezicht van project control. Beide waren verantwoordelijk voor het verder professionaliseren van project control en het administratief structureren van de projectportfolio van ASTRON. Met name SNN projecten vergden veel administratieve inspanning vanwege de grote hoeveelheid papieren en af te leggen verantwoording. Menig collega herinnert zich de strenge blik wanneer zijn of haar urenverantwoording te laat was. Een van de krachten van Karin was om spreadsheets te maken en allerlei formulieren te ontwikkelen. Alles om projecten makkelijker te laten verlopen en het werk van zowel de projectleider als haar zelf eenvoudiger te maken.

Karin laat een echtgenoot en twee volwassen dochters na.
Copyright: ASTRON
 
  Follow us on Twitter
Please feel free to submit an image using the Submit page.