Skip to main content

Toegepaste RF-techniek

Toegepaste RF-techniek

Concept

De markt voor draadloze apparatuur is onvoorstelbaar gegroeid. Smartphones, kabelmodems, anti-diefstal labels, remote datalogging, embedded Bluetooth devices, draadloos internet: Radiofrequentie (RF) techniek is doorgedrongen in alle aspecten van het dagelijks leven.

Veel technici, waaronder test- en verificatie-engineers, werken met hoogfrequent systemen. Het begrijpen van de samenhang van systeemcomponenten is uiterst belangrijk om effecten, oorzaken en gevolgen te kunnen overzien. Omdat bij het ontwerpen van embedded elektronica in toenemende mate hoogfrequent aspecten een rol spelen, is een cursus als deze ook uitstekend als introductie voor Digital/Analog-engineers die zijn of worden betrokken bij de ontwikkeling van RF-systemen.

 

Cursusstructuur

De cursus Toegepaste RF-techniek bestaat uit een programma van vier dagen. Het theoriegedeelte beslaat 75% van de tijd, het resterende deel wordt besteed aan hands-on sessies in ons eigen lab.

Deelnemers aan deze cursus dienen een hbo werk- en denkniveau te hebben. De deelnemer kent de basisbegrippen van elektronica. Parate kennis van wiskundige concepten is niet vereist, maar komt wel aan de orde bij de transmissielijntheorie. In de cursus wordt ook complexe rekenwijze toegepast. Ter voorbereiding krijgt u hierover een dictaat met lesmateriaal toegestuurd.

 

Kosten

De deelnamekosten bedragen € 2.490,00 per persoon, exclusief btw. Inbegrepen zijn de kosten van het cursusmateriaal en lunches.

 

Meer informatie

Onderdeel van het programma is een excursie naar de beroemde Westerbork Synthesis Radio Telescope (WSRT).

De cursus vindt plaats bij ASTRON, gelegen in het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld, Europa’s grootste natte heidegebied. ASTRON heeft prijsafspraken met verschillende lokale accommodaties, wij kunnen u helpen bij het vinden van de juiste accommodatie.

In de flyer van onze cursus is alle informatie terug te vinden.

If you need more information, please contact Simone Kajuiter: 0521-595287 or send an e-mail to: rfcourse@astrotec.nl

Date

May 13 - 16 2024

Time

All Day

Cost

€ 2.490,00

More Info

Read More

Location

ASTRON
ASTRON
Oude Hoogeveensedijk 4, Dwingeloo

Organizer

ASTRON
Read More

@astron

Subscribe to our newsletter. For previous editions, click here.

searchclosechevron-downlinkedin-squarebarsyoutube-playinstagramfacebook-officialcross