Skip to main content

‘Founding Father’ van de LOFAR telescoop geridderd

Professor George Kildare Miley heeft tijdens een sterrenkundig symposium in de Oude Sterrewacht uit handen van burgemeester Henri Lenferink een hoge Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn bijzondere verdiensten voor de samenleving. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Published by the editorial team, 27 March 2012

Prof. Miley is één van de founding fathers geweest van de LOFAR telescoop. In 2005 heeft hij Universe Awareness (UNAWE) opgericht met steun van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In februari 2011 is via het 7e kaderprogramma van de Europese Unie 1,9 miljoen euro toegekend voor de verdere ontwikkeling van het UNAWE-programma in zes landen: Duitsland, Italië, Nederland, Zuid-Afrika, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. UNAWE-projecten die worden gefinancierd door de EU-subsidie worden gebrandmerkt als EU-Universe Awareness.

De benoeming vond plaats tijdens de internationale EU Universe Awareness workshop in Leiden. De workshop met de titel ‘Astronomy to Inspire and Educate Young Children’ werd in aanwezigheid van parlementariërs uit Europa, Zuid-Afrika en Nederland officieel geopend. De workshop brengt deskundigen in het sterrenkundig onderwijs, leraren, astronomen, politici, kunstenaars, diplomaten en leden van het wereldwijde EU Universe Awareness netwerk voor een week bij elkaar.

 

Klik hier voor het persbericht over deze workshop.

Klik hier voor meer informatie over Universe Awareness.

Sources
Related

@astron

Subscribe to our newsletter. For previous editions, click here.

searchclosechevron-downlinkedin-squarefacebookbarsenvelopelinkedinxingyoutube-playinstagrampaper-planefacebook-officialpinterest-pwhatsappcommentingcross