Skip to main content

Puzzelroutes over astronomie langs de LOFAR-, Dwingeloo en Westerbork radiotelescopen

Liefhebbers van natuur en astronomie kunnen drie telescopen puzzelroutes, met elk een eigen thema, wandelen. De puzzelroute bij Exloo is 9,5 kilometer en gaat langs het hart van de grootste radiotelescoop ter wereld, de Low Frequency Array (LOFAR). De tweede puzzelroute van 4,5 kilometer komt via het prachtige Dwingelderveld langs de Dwingeloo radiotelescoop. De derde route (5,3 kilometer) voert langs de Westerbork radiotelescopen.

De wandelingen geven deelnemers meer inzicht in radioastronomie en de radiotelescopen. Tijdens het wandelen worden letters ontgrendeld en ontdekken de wandelaars een puzzelwoord waarmee een aandenken te verdienen is. Na het wandelen van alle drie de routes ontvangen deelnemers het ASTRON-kwartetspel.

De Telescopen Puzzelroutes zijn vrij toegankelijk.

Update: het platform waarop wij de routes aanboden, is helaas gestopt. Wij werken aan een oplossing en hopen de routes binnenkort op een ander platform aan te kunnen bieden.

@astron

Subscribe to our newsletter. For previous editions, click here.

searchclosechevron-downlinkedin-squarefacebookbarsenvelopelinkedinxingyoutube-playinstagrampaper-planefacebook-officialpinterest-pwhatsappcommentingenvelopecross