Skip to main content
Het Wireless Data Lab wordt mede mogelijk gemaakt door
Samenwerkingsverband Noord-Nederland
EU - Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling
Provincie Fryslân
Provincie Groningen
Provincie Drenthe

Met het Wireless Data Lab sluiten we het gat tussen wetenschap en industrie. Het Wireless Data Lab is een proeftuin voor (startende) ondernemers die nieuwe producten willen ontwikkelen of hulp zoeken bij technische problemen op het gebied van draadloze dataoverdracht en RF-storingen. Met deze proeftuin stellen we onze kennis, experts, technologieën en onze faciliteiten beschikbaar.

De markt voor draadloze apparatuur en draadloze datatransmissie is enorm gegroeid. Smartphones, anti-diefstal-labels, remote datalogging, embedded Bluetooth devices, regensensoren op een landbouwbedrijf, draadloos internet (WiFi), IoT devices: radiofrequentie (RF)-techniek is doorgedrongen in alle aspecten en apparaten van het dagelijks leven. 

Ben je mkb’er? En wil je de haalbaarheid van jouw innovatieve idee toetsen? Maak bij onze proeftuin gebruik van subsidie met het MKB-haalbaarheidsvoucher: https://www.snn.nl/zakelijke-subsidies/mkb-haalbaarheidsvoucher.

Wireless Data Lab (logo0

Draadloze techniek lijkt vanzelfsprekend, maar de ontwikkeling ervan gaat niet vanzelf. Daarom hebben we bij ASTRON een proeftuin ingericht; het Wireless Data Lab.

 

Wireless testfaciliteiten

Met deze proeftuin sluiten we het gat tussen wetenschap en industrie. Dit doen we door het creëren van een toegankelijke en open omgeving om onze kennis en faciliteiten van wireless-systemen voor andere bedrijven en organisaties beschikbaar te stellen. 

 

Dus: werkt u aan een idee voor een draadloze toepassing of heeft u al een apparaat ontwikkeld wat een eerste technische evaluatie (test) moet ondergaan?
Neem dan eens contact met ons op!

Nico Ebbendorf

Project Manager

Technische vragen of direct een afspraak maken bij ons in het lab? Neem contact op met Nico.

We beschikken over een uitgebreid testlaboratorium, EMC- en antenne testkamers en technische expertise. Voor vraagstukken uit álle sectoren op het gebied van draadloze data overdracht zoeken we naar de beste oplossing.
We hebben in huis wat er nodig is voor een ondernemer die een idee voor een innovatieve draadloze toepassing in een compleet product wil omzetten, ontwikkelen of verbeteren.

Gerda Sikken

Business Liaison Officer

Meer informatie over het Wireless Data Lab of een ontwikkelvraagstuk bespreken? Neem contact op met Gerda.
Gerda kent de weg binnen alle afdelingen van ASTRON en zorgt voor een goed verloop in de samenwerking met ASTRON. Verder kent zij veel bedrijven die misschien ook voor u interessant kunnen zijn.

Met het Wireless Data Lab ondersteunen en inspireren we ondernemers om te innoveren op draadloos gebied, zonder dat zij dure meetfaciliteiten of instrumenten hoeven aan te schaffen. We denken mee en toetsen met ondernemers de door hun ontwikkelde draadloze toepassing.

Marchel Gerbers

Head Technical Support Group

Technische vragen of een afspraak in het lab? Neem contact op met Marchel.

Wij helpen ondernemers om elektronische en mechanische prototypes te maken. We ondersteunen bij elektronica-ontwerp, metingen aan prototypes en voorbereiding voor productietests, betrouwbaarheidstests en kwaliteit.

@astron

Subscribe to our newsletter. For previous editions, click here.

searchclosechevron-downlinkedin-squarebarsquote-rightyoutube-playinstagramfacebook-officialcross