Het Wireless Data Lab wordt mede mogelijk gemaakt door
This is an image that reflects the work of ASTRON.
This is an image that reflects the work of ASTRON.
This is an image that reflects the work of ASTRON.
This is an image that reflects the work of ASTRON.
This is an image that reflects the work of ASTRON.

ASTRON ontrafelt als een van ’s werelds voornaamste onderzoeksorganisaties de geheimen van het heelal. Deze astronomische onderzoeken doen we met radio- en draadloze technieken. Onze kennis en technologie en de toepassing ervan stellen we aan de samenleving beschikbaar, zoals voor ondernemers met meer aardse vraagstukken. Daarom hebben we een proeftuin ingericht; het Wireless Data Lab.

Productontwikkeling

Deze proeftuin zit op het grensvlak tussen ontwikkellaboratorium en geaccrediteerd laboratorium voor metingen en onderzoeken op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Het Wireless Data Lab is zeer geschikt voor de vroege fase van productontwikkeling waarin de vraag leeft: ‘Kunnen we veilig investeren?’ of ‘Is ons idee technisch haalbaar?’. Dankzij het WDL hoeven ondernemingen niet up front dure faciliteiten en meetapparatuur aan te schaffen. Daarom verwelkomen we in ons lab graag bedrijven die in de productontwikkelingsfase zitten.

Brainstorm

Als u een idee heeft voor een nieuw product dat u wilt ‘spiegelen’ met anderen of dat u een bestaand idee of product wilt doorspreken met andere experts, dan kunnen wij via het WDL zeer gerichte één-op-één adviezen aanbieden, bijvoorbeeld via een “experts brainstorm’. Daarin gaan ASTRON-experts en medewerkers van uw onderneming rond de tafel zitten om de eerste fase van een productidee uit te werken.

Het resultaat van zo’n brainstorm kan bijvoorbeeld zijn dat er een haalbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd. Of dat de aanwezige testsystemen van het WDL worden ingezet om uw bestaande producten technisch te kunnen beproeven.

Onze testfaciliteiten en meetapparatuur staan volledig ter beschikking om uw product te verbeteren, optimaliseren of voor te bereiden op een CE-keuring.

Eén-op-één contact

De schaalgrootte van bedrijven in met name Noord-Nederland past bij de faciliteiten van ASTRON. Tegenwoordig is digitaal overleg heel gewoon en meestal ook heel effectief. Maar in de gevallen dat 1-op-1 contact nodig is, is het een voordeel dat ASTRON zich in de regio bevindt.

Investering

We hebben het doel om bedrijven te ondersteunen en verder te helpen, daarom werken we tegen een kostendekkend tarief. Er zijn zelfs subsidies (vouchers) beschikbaar voor samenwerking met ons. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

Latest tweets

Burgemeester @JagerRikus van @gem_westerveld nam deze mooie nieuwjaarstoespraak o.a. bij ASTRON op!

Hij noemt o.a. ons nieuwe #WDL (https://lnkd.in/ezv4JgiD), onze nieuwe directeur @astroTui en waardering voor de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij ons werken.

Daily Image of the Week: Two ERC Starting Grants awarded to (space) weather research projects with the LOFAR radio telescope https://bit.ly/3zXd1kD

Deadline for applications for our summer research proramme is 31 January 2022!

For all information see https://www.astron.nl/education/summer-research-programme/ or the AAS website: https://jobregister.aas.org/ad/87949f20

🎉We are proud! Two ERC Starting Grands awarded to ASTRON employees Brian Hare & Harish Vedantham!

One project will use @LOFAR to create detailed images of lightning, the other aims to detect space weather events & magnetic fields around exoplanets: https://bit.ly/3fd9FjC

searchtwitter-squarelinkedin-squarebarsyoutube-playinstagramfacebook-officialcrosschevron-rightarrow-left