Het Wireless Data Lab wordt mede mogelijk gemaakt door
Samenwerkingsverband Noord-Nederland
EU - Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling
Provincie Fryslân
Provincie Groningen
Provincie Drenthe

ASTRON ontrafelt als een van ’s werelds voornaamste onderzoeksorganisaties de geheimen van het heelal. Deze astronomische onderzoeken doen we met radio- en draadloze technieken. Onze kennis en technologie en de toepassing ervan stellen we aan de samenleving beschikbaar, zoals voor ondernemers met meer aardse vraagstukken. Daarom hebben we een proeftuin ingericht; het Wireless Data Lab.

Productontwikkeling draadloze technieken

Deze proeftuin zit op het grensvlak tussen ontwikkellaboratorium en geaccrediteerd laboratorium voor metingen en onderzoeken op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Het Wireless Data Lab is zeer geschikt voor de vroege fase van productontwikkeling waarin de vraag leeft: ‘Kunnen we veilig investeren?’ of ‘Is ons idee technisch haalbaar?’. Dankzij het WDL hoeven ondernemingen niet up front dure faciliteiten en meetapparatuur aan te schaffen. Daarom verwelkomen we in ons lab graag bedrijven die in de productontwikkelingsfase zitten.

Brainstorm

Als u een idee heeft voor een nieuw product dat u wilt ‘spiegelen’ met anderen of dat u een bestaand idee of product wilt doorspreken met andere experts, dan kunnen wij via het WDL zeer gerichte één-op-één adviezen aanbieden, bijvoorbeeld via een “experts brainstorm’. Daarin gaan ASTRON-experts en medewerkers van uw onderneming rond de tafel zitten om de eerste fase van een productidee uit te werken.

Het resultaat van zo’n brainstorm kan bijvoorbeeld zijn dat er een haalbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd. Of dat de aanwezige testsystemen van het WDL worden ingezet om uw bestaande producten technisch te kunnen beproeven.

Onze testfaciliteiten en meetapparatuur staan volledig ter beschikking om uw product te verbeteren, optimaliseren of voor te bereiden op een CE-keuring.

Eén-op-één contact

De schaalgrootte van bedrijven in met name Noord-Nederland past bij de faciliteiten van ASTRON. Tegenwoordig is digitaal overleg heel gewoon en meestal ook heel effectief. Maar in de gevallen dat 1-op-1 contact nodig is, is het een voordeel dat ASTRON zich in de regio bevindt.

Investering

We hebben het doel om bedrijven te ondersteunen en verder te helpen, daarom werken we tegen een kostendekkend tarief. Er zijn zelfs subsidies (vouchers) beschikbaar voor samenwerking met ons. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

Latest tweets

Daily image of the week

On June 13-17, the LOFAR Family Meeting took place in Cologne. After two years LOFAR researchers could finally meet in person again. The meeting brings together LOFAR users and researchers to share new scientific results.
https://www.astron.nl/dailyimage/main.php?date=20220621

Our renewed ‘Melkwegpad’ (Milky Way Path) is finished! The new signs have texts in Dutch on the one side and in English on the other side. The signs concerning planets have a small, 3D printed model of that planet in their centre.
https://www.astron.nl/dailyimage/
#Melkwegpad @RTVDrenthe

Daily image of the week

The background drawing shows how the subband correlator calculates the array correlation matrix. In the upper left the 4 UniBoard2s we used. The two ACM plots in the picture show that the phase differences of the visibilities vary from 0 to 360 degrees.

Daily image of the week: Testing with the Dwingeloo Test Station (DTS)
One of the key specifications of LOFAR2.0 is measuring using the low- and the highband antenna at the same time. For this measurement we used 9 lowband antenna and 3 HBA tiles.
https://www.astron.nl/dailyimage/main.php?date=20220607

searchtwitter-squarelinkedin-squarebarsyoutube-playinstagramfacebook-officialcrosschevron-rightarrow-left