Skip to main content
ASTRON logo
Het Wireless Data Lab wordt mede mogelijk gemaakt door
Samenwerkingsverband Noord-Nederland
EU - Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling
Provincie Fryslân
Provincie Groningen
Provincie Drenthe

Elektrische apparaten kunnen elkaar beïnvloeden doordat ze met elkaar verbonden zijn of zich in elkaars nabijheid bevinden. Door de elektromagnetische beïnvloeding vanuit het apparaat zelf of een apparaat in de nabijheid kunnen storingen ontstaan. Om dit te voorkomen zijn er voor Elektromagnetische Comptabiliteit internationale richtlijnen en normen opgesteld.

EMC-testfaciliteit

De EMC-testfaciliteit van het Wireless Data Lab is bij uitstek geschikt voor het uitvoeren van EMC-metingen in een vroegtijdige fase van een ontwikkelproces. Onze faciliteit beschikt over apparatuur om pre-compliance testen van zowel emissie- als immuniteitsmetingen uit te voeren volgens diverse EMC-standaarden. Beide type metingen zijn beschikbaar voor zowel geleidende- als uitgestraalde elektromagnetische-signalen.

ESD-testfaciliteit

Naast de EMC-testfaciliteit beschikt het WDL ook over de mogelijkheid om apparaten te testen op de gevoeligheid van “Electro Static Discharge” (ESD). Hiervoor is in het Wireless Data Lab testapparatuur aanwezig om metingen conform de NEN, IEC en ANSI-normen uit te voeren.

Laboratorium

Onze EMC- en ESD-testfaciliteit is gelegen nabij het ontwikkellaboratorium dat beschikt over een uitgebreid assortiment (RF) testapparatuur en elektronica assemblage tooling. De laboratoriumfaciliteiten zijn voor eventuele aanpassingen op een product ook beschikbaar gedurende de EMC-/ESD-testen.

Technische informatie

 

Anechoïsche ruimte Compact Test Range, geschikt voor het testen van NEN- en IEC-normen (500 x 320 x 300 cm (l x b x h))
Radiated EMC testen Radiated Immunity, IEC5100-4, tot 2.4 GHz (max 10V/m)

Radiated emmision, EN/CISPR 55022 tot 7 GHz en analyse tot 24 GHz

Conductive EMC test Diverse LISN beschikbaar
Draaitafel 50cm, max. 50KG draagvermogen
Software Radimation, voor volledig geautomatiseerde tests
Bedieningspaneel RF doorvoer, Coax (verschillende connector types), DC-kabels, USB
ESD-testapparatuur Conform IEC, tot 30KV testspanning

 

 

Latest tweets

Our congratulations go out to Anna Bilous and her colleagues, for this intriguing paper, which was published in Nature.

Every year on May 4th we put our Westerbork telescopes into mourning mode, to remember all the victims who fought for our freedom. Watch the video that we made a couple of years ago in cooperation with @kampwesterbork, demonstrating this. #4mei #Memorial

Our radio telescopes don't need the darkness to function, but they do need quiet skies, free from radio interference. This month is Dark and Quiet Skies month. What can you do to keep our skies dark and quiet?
https://www.iau.org/public/darkskiesawareness/
#DarkAndQuietSkies

Daily Image of the Week: Blast from the past

Subscribe to our newsletter. For previous editions, click here.

searchclosechevron-downtwitter-squarelinkedin-squarebarsyoutube-playinstagramfacebook-officialcrosschevron-rightarrow-left